Wat is de Metaverse?

De metaverse is een term voor een persistent, immersive multi-user virtual world environment. Dit omvat meestal 3D grafische werelden die eindgebruikers kunnen verkennen, die reageren op gebruikersinput en acties. Het wordt vaak gezien als de basisvereisten voor het creëren van virtuele economieën, waarin gebruikers hun sociale interacties en zakelijke transacties afhandelen. Veel mensen associëren de metaverse met sciencefiction, maar er wordt hard aan gewerkt om dit concept in de praktijk te brengen.

Bekende platformen

Second Life

Dit is een virtuele wereld waar gebruikers avatars kunnen maken en interacteren met andere avatars in een virtuele omgeving. Gebruikers kunnen ook eigen virtuele land bezitten en bezoeken, evenals deelnemen aan sociale en professionele activiteiten.

OpenSim

Dit is een open source metaverse platform dat gebruikers in staat stelt om eigen virtuele werelden te maken en te beheren. Het biedt ook de mogelijkheid om te communiceren met andere gebruikers via chat en instant messaging.

VRChat

Dit is een sociaal platform voor virtuele realiteit waar gebruikers avatars kunnen maken en communiceren met andere gebruikers in virtuele omgevingen. Het biedt ook de mogelijkheid om eigen virtuele ruimtes te maken en te delen met anderen.

AltspaceVR

Dit is een sociaal platform voor virtuele realiteit waar gebruikers avatars kunnen maken en communiceren met andere gebruikers in virtuele omgevingen. Het biedt ook de mogelijkheid om te deelnemen aan virtuele evenementen en activiteiten met anderen.

Decentraland

Dit is een metaverse platform gebaseerd op blockchain technologie waar gebruikers eigen virtuele land kunnen bezitten en bezoeken. Gebruikers kunnen ook deelnemen aan sociale en professionele activiteiten in de virtuele wereld.

 

Facebook & metaverse

Facebook ziet veel potentie in de metaverse. Zelfs zo veel dat ze gekozen hebben het bedrijf te re-branden naar Meta. 

Jouw bedrijf op een Metaverse platform?

Ja, het is mogelijk om met je bedrijf te werken in een metaverse platform. Veel metaverse platformen bieden de mogelijkheid om virtuele ruimtes te creëren en te beheren voor professionele doeleinden, zoals conferenties, productpresentaties en andere zakelijke bijeenkomsten. Dit kan een effectieve manier zijn om met je bedrijf te communiceren met klanten en partners in een virtuele omgeving, zonder de beperkingen van tijd en plaats. Het is wel belangrijk om te onthouden dat metaverse platformen nog steeds in ontwikkeling zijn en dat de technologie en de manier waarop ze worden gebruikt, nog steeds aan verandering onderhevig zijn. RTMN kan adviseren welk platform / welke platformen het beste bij jouw bedrijf past.

0 reacties